Spiegelen met honden

Kaatje, Mijn hond als spiegel

Kaatje, mijn hond als spiegel

“Ik ken een hond die bezig is zijn baas kunstjes te leren.
Brengt de hond hem een stok, gooit die baas de stok metéén weg.”
  Fons Jansen (Nederlands cabaretier)

Oefenen met gedrag

Honden schatten razendsnel in hoe het met je gesteld is van binnen, ook al heb je dat zelf niet eens door. Door hoe de hond zich gedraagt naar jou spiegelt hij dat. Zonder oordeel, want dat kunnen honden niet.

In het contact met Kaatje word jij je dus bewust van je eigen gedrag en – vaak onbewuste – onderdrukte gevoelens, door te kijken naar hoe zij op jou reageert. Jouw persoonlijke kwaliteiten, talenten, houding en gedrag worden daarmee zichtbaar.

Je kunt met haar oefenen om ander gedrag in te zetten dan jouw “automatische piloot” en zien welk effect dat heeft in het contact met Kaatje. Dat is vaak verrassend eenvoudig en ook zeer opvrolijkend!  Zo krijg je met de spiegel, die Kaatje jou voorhoudt, inzicht in jouzelf en leer je anders met bepaalde zaken om te gaan. De successen die je hierin ervaart kun je meteen toepassen in jouw dagelijkse leven!

Thema’s, waaraan gewerkt kan worden met behulp van Kaatje als spiegel zijn o.a.:

  • contact maken
  • persoonlijke leiderschap
  • omgaan met grenzen
  • communiceren

Kaatje

Mijn hond, Kaatje, is een Jack Russel. Ze is op 5 september 2016 geboren en zij is altijd aanwezig in mijn praktijkruimte. Zij is een vrolijk, speels en nieuwsgierig hondje en begroet jou altijd vrolijk bij binnenkomst. Daarna gaat ze braaf op haar plekje liggen, waar ze alleen vanaf komt als zij behoefte voelt om mee te werken met waar jij en ik op dat moment mee bezig zijn.

Vrijblijvend kennismaken

    Uw naam*

    Uw e-mail*

    Uw telefoonnummer