Haptotherapie volwassenen

Wat is Haptotherapie?

Het lichaam is meer dan transportmiddel van het hoofd

Herken de signalen

Haptotherapie helpt je weer contact te maken met de behoeften en gevoelsbewegingen in je lichaam. Door naar je lichaam te luisteren kun je ontdekken wat je dwars zit of waar je over je grenzen gaat. Een opkomende hoofdpijn, een knoop in je buik bij een lastige vergadering, een rilling als je terugdenkt aan een nare gebeurtenis. Allemaal signalen, die als wegwijzers kunnen dienen in je leven om zo vitaal mogelijk te blijven. Wanneer je dat niet doet, maar je gevoelens eerder –onbewust – negeert of onderdrukt, neemt je vitaliteit af en kan je spanningsklachten krijgen. Een essentieel onderdeel van de therapie is aanraken, dat gebeurt onder andere op de rug of de benen. Aanraken activeert het lichaamsbesef en daarmee ook het zelfbesef.

Weer in contact met de behoeften en gevoelsbewegingen

Haptotherapie kan mensen helpen, die “aan den lijve” willen voelen hoe persoonlijke problemen zich in hun lichaam uiten en hoe ze die vervolgens kunnen verlichten en oplossen.

Bijvoorbeeld bij:

 • Lichamelijke klachten met een psychische oorzaak, zoals te hoge spierspanning, nek- en schouderklachten, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn
 • Hyperventilatie
 • Overspannenheid of burn out
 • Verwerking van pijn, verlies of ziekte
 • Afnemende vitaliteit, bijvoorbeeld door ouderdom
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Weinig zelfvertrouwen

Vrijblijvend kennismaken

  Uw naam*

  Uw e-mail*

  Uw telefoonnummer

  Een behandeling haptotherapie duurt 60 minuten en kost € 90,-.

  Mijn behandelingen worden (deels) vergoed door de ziektekostenverzekeraars. De meeste verzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten van haptotherapeutische behandeling in het aanvullende pakket. Vaak onder het kopje “Alternatieve Geneeswijzen”. Deze kosten vallen niet onder het eigen risico van je zorgverzekering.

  Een overzicht van verzekeraars die haptotherapie vergoeden vind je hier

  Neem voor de zekerheid contact op met je eigen verzekeraar om na te vragen of de gegevens nog actueel zijn.

  Per consult stel ik een nota op, die ik je na de behandeling per mail toestuur. De betalingstermijn daarvan is 14 dagen.

  Wanneer jij je aanmeldt bij mij maak ik altijd eerst een afspraak om kennis te maken. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

  Tijdens dit eerste gesprek maken we kennis, vertel ik over wat haptotherapie inhoudt en gaan we na of dat inderdaad aansluit bij het thema waarvoor je ondersteuning zoekt. In de twee daaropvolgende consults vertalen we de hulpvraag/probleem naar een concreet behandelplan. Daarin komen de behandeldoelen te staan, de aanpak en een indicatie van de tijdsduur van de behandeling. Met regelmaat evalueren we de voortgang van de behandeling en passen we het behandelplan eventueel aan.

  Bij beëindiging van de behandeling informeer ik doorgaans je huisarts en/of de verwijzer, indien van toepassing. Dit doe ik schriftelijk en uiteraard in samenspraak en met instemming van jou. Elk overleg met derden over de behandeling gebeurt alleen na overleg en met instemming van jou.

  Wil je bij verhindering de afspraak uiterlijk 24 uur van te voren afzeggen? Dat kan via email of telefonisch. Bij latere afzegging ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.