Het familiesysteem individueel

Werken met het familiesysteem

Lichaamsgerichte behandeling op de behandelbank

In jouw lichaam – op een diepere laag – is “familie-energie” opgeslagen. Jouw lichaam slaat nl., net als jouw hersenen, herinneringen op.

Zo kun je bijvoorbeeld in de rug voelen of iemand voldoende steun heeft ervaren van het eigen familiesysteem, of dat iemand een loodzwaar hoofd heeft en niet goed in zijn voeten aanwezig is. Door aanraking onderzoeken wij de “familie-energie” in jouw lichaam en ontdekken we wat jouw lichaam eventueel nodig heeft om de orde te herstellen.

Familie opstelling met poppetjes of met vloerankers

Soms is het heel verhelderend om de leden van je familiesysteem letterlijk neer te zetten. Dat doe jij zelf, gebruik makend van houten poppetjes. Hoe jij die poppetjes neerzet, op welke plek, hoe groot zijn ze, hoe groot de afstand ten opzichte van elkaar is, enz., is vaak heel verrassend en inzichtgevend. Sommige mensen vergeten bijvoorbeeld het poppetje voor zichzelf neer te zetten!

Je krijgt hiermee snel inzicht in de verstoringen binnen het systeem en hoe je die kunt herstellen.

Een familie opstelling met vloerankers werkt volgens hetzelfde principe als het werken met poppetjes. Alleen zet jij geen poppetjes neer, maar leg jij foto’s van schoenen op de grond (herenschoenen, damesschoenen, kinderschoenen, nette schoenen, afgetrapte schoenen, deftige schoenen, enz.). Daarmee wordt de ordening in het systeem helder, net zoals bij de poppetjes, maar kan jij ook nog letterlijk in andermans schoenen van het familiesysteem treden, om daarmee te ervaren of jij een onbewuste verbinding hebt met die persoon op die plek.

Hoeveelheid behandelingen

Afhankelijk van de gebeurtenissen, die in jouw leven en/of in het gehele systeem hebben plaatsgevonden en/of afhankelijk van de complexiteit van het gehele familiesysteem, zijn soms meerdere behandelingen nodig om de orde in het systeem volledig te herstellen.

Vrijblijvend kennismaken

  Uw naam*

  Uw e-mail*

  Uw telefoonnummer

  Kosten

  Alle individuele familie opstellingen duren gemiddeld 2 uur. Nooit korter, soms wel wat langer.

  Ik reken voor een familie opstellingen sessie dan ook maximaal 2 x mijn uurtarief, ook al loopt de sessie uit.

  Werkwijze

  Ik bespreek altijd van te voren met jou of ik een individuele systemische behandeling zinvol vind voor jouw ontwikkeling en waar en hoe die past in jouw traject.

  Verhindering

  Wil je bij verhindering de afspraak uiterlijk 24 uur van te voren afzeggen? Dat kan via e-mail of telefonisch. Bij latere afzegging ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.