Over

Achieve your health and fitness goals through individually tailored expert guidance

Ik ben Birgitte Kooren, geboren in 1962 en werkzaam als haptotherapeut en coach. Ik ben 20 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven in verschillende personeelsmanagement functies, als leidinggevende en als organisatie adviseur. Daarna werkte ik als leidinggevende in de gehandicaptenzorg. Een breed ervaringsgebied, aangevuld met een studie toegepaste psychologie, enige jaren Pabo onderwijs en een afgeronde opleiding haptotherapie.

In mijn begeleiding ben ik altijd op zoek naar de eigenheid van mensen. Ik houd van humor en eenvoud, ben nieuwsgierig, schep rust en volg mijn intuïtie.

Jouw voelen en denken weer in balans

Mijn specialisme is jou te gidsen om jouw voelen en denken weer in balans te brengen. Het lichaam, zoals je het voelen kunt, het zich aan je toont en zoals het beweegt, zegt alles wat je weten moet. Maar, daar is je hoofd het meestal niet mee eens! Ik leer je weer contact te maken met de behoeften en de signalen van je lichaam. Ken je ze? Luister je ernaar? Hoe stem je jouw handelen daar op af? En, wat levert dat jou op?

Je kunt zonder verwijzing van arts of specialist bij mij terecht.

Wanneer tijdens mijn begeleiding aanvullende of specifiekere deskundigheid vereist is, kan ik doorverwijzen naar een uiteenlopend aantal professionele collega’s in mijn netwerk. Zo werk ik nauw samen met bijv. huisartsen, psychologen en psychotherapeuten, sexuologen, loopbaancoaches, mindfulness trainers en arbo-artsen.

  • Enige tijd geleden op advies van een andere haptotherapeut naar Birgitte gegaan in verband met haar affiniteit met kinderen. Mijn dochter, 13 jaar oud, is erg gedreven met als gevolg veel stress, faalangst en klachten van haar lijf. Ze zat veel "in haar hoofd"en had wat minder contact met haar lijf. Moeite met slapen, moeite met ontspannen. Wij hebben allereerst een consult gehad om te kijken of er een klik was en of Birgitte wat voor mijn dochter kon doen. Daarbij werd ook specifiek aan mijn dochter gevraagd of ze zelf wat voelde voor haptotherapie. Daarna hebben we een intake gehad om voornamelijk te vertellen. En de tweede intake was meer gericht op het voelen. Daarna heeft Birgitte mijn dochter stap voor stap laten voelen hoe ze weer contact kon krijgen met haar lijf. Ze gaf oefeningen mee om thuis te doen of wanneer ze klachten van stress had. Redelijk snel na het starten van de therapie leek mijn dochter meer ontspannen, kon ze beter slapen en wat meer afstand nemen van haar hoge streef niveau. Zelfs haar proefwerk week, waar ze in het begin erg tegenop zag, ging goed en met een normaal stress niveau. Ik ben zelf werkzaam in de gezondheidszorg en ik heb gezien dat er echt tijd ,rust  en respect was voor de cliënt. Er is een heel prettige sfeer in de praktijk en met name in de behandelkamer. Met als gevolg dat mijn dochter vaak op de terugreis al in slaap was gevallen. De aanwezigheid van Kaatje was zeer prettig: honden zijn heel puur in hun reactie en hierdoor ook heel illustratief in veel gevallen. Was mijn dochter ontspannen, lag Kaatje heerlijk te slapen, was ze gestresst, was Kaatje ook onrustig. Het is een prettige gedachte dat wij altijd terug kunnen komen voor een "onderhoudsbeurt"indien dat nodig mocht zijn.
    Moeder van Myrthe, 13 jaar

Vrijblijvend kennismaken

    Uw naam*

    Uw e-mail*

    Uw telefoonnummer