Haptotherapie

Wat is Haptotherapie?

Het lichaam is meer dan transportmiddel van het hoofd

Herken de signalen

Haptotherapie helpt je weer contact te maken met de behoeften en gevoelsbewegingen in je lichaam. Door naar je lichaam te luisteren kun je ontdekken wat je dwars zit of waar je over je grenzen gaat. Een opkomende hoofdpijn, een knoop in je buik bij een lastige vergadering, een rilling als je terugdenkt aan een nare gebeurtenis. Allemaal signalen, die als wegwijzers kunnen dienen in je leven om zo vitaal mogelijk te blijven. Wanneer je dat niet doet, maar je gevoelens eerder –onbewust – negeert of onderdrukt, neemt je vitaliteit af en kan je spanningsklachten krijgen. Een essentieel onderdeel van de therapie is aanraken, dat gebeurt onder andere op de rug of de benen. Aanraken activeert het lichaamsbesef en daarmee ook het zelfbesef.

Haptotherapie

Je kunt “aan den lijve” voelen hoe persoonlijke problemen zich in jouw lichaam uiten en hoe je die vervolgens kunt verlichten en/of oplossen.

Haptotherapie

Door gebeurtenissen in het leven, bijvoorbeeld op school of in het gezin, kunnen kinderen  niet lekker in hun vel komen te zitten. Ze uiten hun klachten soms lichamelijk in de vorm van buik- of hoofdpijn, maar soms ook door boosheid, verdriet of angst.

Vrijblijvend kennismaken

    Uw naam*

    Uw e-mail*

    Uw telefoonnummer