Haptotherapie kinderen

Wat is Haptotherapie?

Door gebeurtenissen in het leven, bijvoorbeeld op school of in het gezin, kunnen kinderen  niet lekker in hun vel komen te zitten. Ze uiten hun klachten soms lichamelijk in de vorm van buik- of hoofdpijn, maar soms ook door boosheid, verdriet of angst. Het kan ook zijn dat ze moeite hebben met inslapen of ’s nachts regelmatig angstig wakker worden.

Zie hieronder voor meer indicaties.

Samenwerking met ouders

Ik behandel kinderen altijd in samenwerking met jullie, de ouders. Vaak betekent dat dat (één van de) ouders bij de behandeling aanwezig zijn (is). Wij zoeken met elkaar uit hoe het kind omgaat met zijn emoties, waar de spanning in zijn lijf zit en welke mogelijkheden het zelf heeft om dit op te lossen. Dit doen wij met behulp van spel- en bewegingsoefeningetjes, aanraken op de behandelbank en gesprekjes.

Hiermee kan jullie kind weer veiligheid en stevigheid in zijn eigen lijf ervaren en vertrouwen opbouwen. Er is ook ruimte voor het verwerken van verdriet, omgaan met boosheid en weer kunnen herkennen wat goed gaat of prettig voelt.

Wat wij tijdens de sessies ontdekken en inzetten kunnen jullie thuis verder begeleiden en ondersteunen.

Wanneer zinvol?

 • lichamelijke klachten, zoals hoofd- of buikpijn
 • (faal)angst en weinig zelfvertrouwen
 • hyperventilatie
 • gepest worden of zelf pesten
 • onrust en lichamelijke spanning
 • leer- en concentratieproblemen
 • moeite met uiten van gevoelens
 • boosheid of ‘kort lontje’
 • slaap problemen
 • veel denken en piekeren

Vrijblijvend kennismaken

  Uw naam*

  Uw e-mail*

  Uw telefoonnummer

  Een behandeling haptotherapie duurt 60 minuten en kost € 90,-.

  Mijn behandelingen worden (deels) vergoed door de ziektekostenverzekeraars. De meeste verzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten van haptotherapeutische behandeling in het aanvullende pakket. Vaak onder het kopje “Alternatieve Geneeswijzen”. Deze kosten vallen niet onder het eigen risico van je zorgverzekering.

  Een overzicht van verzekeraars die haptotherapie vergoeden vind je hier

  Neem voor de zekerheid contact op met je eigen verzekeraar om na te vragen of de gegevens nog actueel zijn.

  Per consult stel ik een nota op, die ik je na de behandeling per mail toestuur. De betalingstermijn daarvan is 14 dagen.

  Bij aanmelding van jullie kind maak ik altijd eerst een afspraak om kennis te maken met jullie kind en (één van de) ouders. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

  Tijdens dit eerste gesprek maken we kennis, vertel ik over wat haptotherapie inhoudt en gaan we na of dat inderdaad aansluit bij het thema waarvoor jullie ondersteuning zoeken voor jullie kind. In de twee daaropvolgende consults vertalen we de hulpvraag/probleem naar een concreet behandelplan. Daarin komen de behandeldoelen te staan, de aanpak en een indicatie van de tijdsduur van de behandeling. Met regelmaat evalueren we de voortgang van de behandeling en passen we het behandelplan eventueel aan.

  Bij beëindiging van de behandeling informeer ik doorgaans je huisarts en/of de verwijzer, indien van toepassing. Dit doe ik schriftelijk en uiteraard in samenspraak en met instemming van jou. Elk overleg met derden over de behandeling gebeurt alleen na overleg en met instemming van jou.

  Wil je bij verhindering de afspraak uiterlijk 24 uur van te voren afzeggen? Dat kan via email of telefonisch. Bij latere afzegging ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.