06 - 205 305 39

Wat > Kaatje, mijn hond als spiegel

Ik ken een hond die bezig is zijn baas kunstjes te leren.
Brengt de hond hem een stok, gooit die baas de stok metéén weg.
  Fons Jansen (Nederlands cabaretier)

Spiegelen met honden

Honden kunnen razendsnel inschatten hoe het met je gesteld is van binnen, ook al heb je dat zelf niet eens door. Door hoe de hond zich gedraagt naar jou spiegelt hij dat. Zonder oordeel, want dat kunnen honden niet.

In het contact met Kaatje word jij je dus bewust van je eigen gedrag en – vaak onbewuste – onderdrukte gevoelens, door te kijken naar hoe zij op jou reageert. Jouw persoonlijke kwaliteiten, talenten, houding en gedrag worden daarmee zichtbaar.

Vervolgens kan je met haar oefenen om ander gedrag in te zetten dan jouw "automatische piloot" en zie je welk effect dat heeft in het contact met Kaatje. Dat is vaak verrassend eenvoudig en jullie worden er vaak allebei helemaal vrolijk van! Zo krijg je met de spiegel, die Kaatje jou voorhoudt, inzicht in jouzelf en leer je anders met bepaalde zaken om te gaan. De successen die je hierin ervaart kun je meteen toepassen in jouw dagelijkse leven!

Wanneer ik het zinvol acht en/of wanneer jij het heel graag zelf wil, zal ik Kaatje bij mijn behandelingen inzetten als spiegel. Op de woensdag en vrijdag is Kaatje bij mij in de praktijk, waar ze haar eigen plekje heeft in de bench. 

Thema's, waaraan gewerkt kan worden met behulp van Kaatje als spiegel zijn o.a.:

  • contact maken
  • persoonlijke leiderschap
  • omgaan met grenzen
  • communiceren

Praktische informatie over het spiegelen met Kaatje vindt je hier.

© 2019 Birgitte Kooren       Site door Compleet IT