06 - 205 305 39

Hoe > Werken met het familiesysteem

Praktische informatie over werken met het familiesysteem

Individueel

Lichaamsgerichte behandeling op de behandelbank

In jouw lichaam - op een diepere laag - is "familie-energie" opgeslagen. Jouw lichaam slaat nl., net als jouw hersenen, herinneringen op.

Zo kun je bijvoorbeeld in de rug voelen of iemand voldoende steun heeft ervaren van het eigen familiesysteem, of dat iemand een loodzwaar hoofd heeft en niet goed in zijn voeten aanwezig is. Door aanraking onderzoeken wij de "familie-energie" in jouw lichaam en ontdekken we wat jouw lichaam eventueel nodig heeft om de orde te herstellen.

Familie opstelling met poppetjes of met vloerankers

Soms is het heel verhelderend om de leden van je familiesysteem letterlijk neer te zetten. Dat doe jij zelf, gebruik makend van houten poppetjes. Hoe jij die poppetjes neerzet, op welke plek, hoe groot zijn ze, hoe groot de afstand ten opzichte van elkaar is, enz., is vaak heel verrassend en inzichtgevend. Sommige mensen vergeten bijvoorbeeld het poppetje voor zichzelf neer te zetten!   

Je krijgt hiermee snel inzicht in de verstoringen binnen het systeem en hoe je die kunt herstellen.

Een familie opstelling met vloerankers werkt volgens hetzelfde principe als het werken met poppetjes. Alleen zet jij geen poppetjes neer, maar leg jij foto's van schoenen op de grond (herenschoenen, damesschoenen, kinderschoenen, nette schoenen, afgetrapte schoenen, deftige schoenen, enz.). Daarmee wordt de ordening in het systeem helder, net zoals bij de poppetjes, maar kan jij ook nog letterlijk in andermans schoenen van het familiesysteem treden, om daarmee te ervaren of jij een onbewuste verbinding hebt met die persoon op die plek. 

Afhankelijk van de gebeurtenissen, die in jouw leven en/of in het gehele systeem hebben plaatsgevonden en/of afhankelijk van de complexiteit van het gehele familiesysteem, zijn soms meerdere behandelingen nodig om de orde in het systeem volledig te herstellen.

Ik bespreek altijd van te voren met jou of ik een individuele systemische behandeling  zinvol vind voor jouw ontwikkeling en waar en hoe die past in jouw traject.

Alle hierboven genoemde individuele familie opstellingen duren 1,5 uur. Ik reken daarvoor dan ook 1,5 x mijn uurtarief.

In een groep

Workshop familie opstellingen

Ook in een groep kan je inzicht krijgen in de belemmeringen vanuit jouw familiesysteem. 

Met behulp van de andere deelnemers aan de workshop maak je een levende foto van jouw familie. De deeldnemers representeren dan de diverse familieleden uit jouw systeem. Op die positie voelen en gedragen zij  zich ook als jouw familieleden, zonder dat zij daar informatie over hebben gehoord. Zij "haken in" op de energie van het familiesysteem. Dit geeft jou snel en duidelijk inzicht in jouw positie, rol en verhouding tot hen en in de dynamiek binnen de gehele familie. 

Een workshop familie opstellingen wordt eens per maand gegeven door mijn collega, Monique van der Weijden. Ikzelf neem altijd deel als representant.

Meer informatie over data en kosten van een workshop familie opstellingen vind je hier.

 

© 2019 Birgitte Kooren       Site door Compleet IT