06 - 205 305 39

Hoe > Kaatje, mijn hond als spiegel

Praktische informatie over spiegelen met Kaatje

Honden hebben altijd deel uitgemaakt van mijn leven. Zowel in mijn gezin van herkomst als in mijn eigen gezin. Een leven zonder hond is voor mij niet compleet.

In december 2015 is mijn laatste hond, Scooter, overleden. Begin zomer 2016 voelde ik weer de behoefte om een nieuw hondje te vinden, maar ik kon maar niet bedenken hoe ik het met hem of haar geregeld kon krijgen m.b.t. mijn werktijden. Totdat ik de ingeving kreeg om een praktijkruimte te zoeken, waarbij ik mijn nieuwe hondje mee kon nemen.  En tegelijkertijd besloot ik om mijn nieuwe hondje ook te gaan inzetten in mijn haptotherapie behandelingen en coachtrajecten.

Al snel vond ik een nieuw hondje. Kaatje, een Jack Russel pup. Ze is op 5 september 2016 geboren en sinds eind oktober 2016 woont ze bij mij.

Dat ik haar in mijn behandelingen zal gaan inzetten als "hondenspiegel" staat voor mij vast, maar hoe ik dat zal doen, weet ik nu nog niet. 

Kaatje en ik moeten eerst aan elkaar wennen en elkaar goed leren kennen . En zij zal allereerst mijn eigen spiegel zijn, denk ik! In haar opvoeding en begeleiding zal ik mijzelf tegenkomen en zal ik veel van haar kunnen leren over mijzelf. Mijn eigen ervaring zal mij zicht geven op hoe ik haar het beste als "hondenspiegel" in kan zetten.

Inmiddels ben ik gestart met de opleiding Hondenspiegel, die ik in mei van 2018 zal afronden. Zodra ik meer gevoel heb bij hoe ik Kaatje concreet kan inzetten bij mijn behandelingen zal ik dat op deze pagina van mijn website vermelden.

Je zult in elk geval al wel kennis met Kaatje maken als jij bij mij in de praktijk komt! Wij zullen jou daar hartelijk ontvangen!

© 2019 Birgitte Kooren       Site door Compleet IT